
Vis dažniau vilniečiai įvairiausius produktus perka ne maisto prekių parduotuvėje, o turgavietėte. Tą lemia kelios skirtingos priežastys. O viena iš esminių tikriausiai yra tai, kad pats turgaus apibrėžimas yra šiek tiek pasikeitęs - tai nebėra ta vieta, kur renkasi tik tie, kurie nori sutaupyti. Taigi, kiek plačiau aptarkime ką siūlo šiuolaikinis Vilniaus turgus.
Šviežumas
Visų pirma turguje galima gauti itin šviežių produktų, kurie yra skirti vartojimui. Visų pirma galima pradėti nuo daržovių ir vaisių. Tas pats galioja ir mėsos produkcijai (tiek šviežiai, tiek apdirbtai mėsai). Turguje dažniausiai rasite šviežios duonos, bandelių, kitų saldžių produktų.
Parduotuvėje tokia produkcija greičiausiai kainuos šiek tiek pigiau, tačiau turguje galite gauti autentiką, kuri yra verta savo kainos. Na, žinoma, būna visko, tačiau dažniausiai žmonės, kurie eina pirkti maisto į turgų, jau iš anksto žino pas ką tinkamiausia apsipirkti.
Geras išdėstymas
Reikia pažymėti, kad šiuolaikiškos turgavietės bent jau Vilniuje yra labai gerai išdėstytos strategiškai. Todėl beveik visi ras, kur jam patogiausia nueiti - vieniems tai bus Benedikto turgus, kitiems, pavyzdžiui, legendinis Kalvarijų turgus.
Turgavietės Vilniuje tikrai nėra išmėtytos užmiesčiuose, į jas nuvažiuoti yra patogu tiek su nuosavu automobiliu, tiek naudojantis viešuoju transportu.
Kavinės ir restoranai
Taip, praeityje kavinių ir restoranų turguose nebūdavo. Tačiau kaip jau rašėme - dabar turgus yra kiek kitoks reiškinys. Kavinės, restoranai ir netgi barai kuriasi turgavietėse, ten verda gyvenimas ir žmonės eina ne tik apsipirkti, bet ir atsipalaiduoti.
Išties turgus gaunasi kaip savotiškas prekybos centras, kuriame galima apsipirkti ir smagiai praleisti laiką.
Užsuk!
Jeigu nesate buvęs šiuolaikiškame turguje arba galvojate, jog tai yra atgyvena, tikrai rekomenduotume išbandyti turgavietes jau dabar. Patikėkite, labai realu, kad jūsų nuomonė apie turgų pasikeis. JUk keičiantis pasauliui, keičiasi labai daug dalykų ir turgus šiuo atveju tikrai nėra išimtis.