Kebabų Vilniuje pasirinkimas išties labai platus

Kebabas Lietuvoje juokais net yra vadinamas tautiniu patiekalu. Išties kebabinių mūsų šalyje, o ypač sostinėje Vilniuje tikrai netrūksta. Tiesa, mūsų kebabai nėra tokie, kokius valgo, pavyzdžiui, tikri turkai. Lietuviška kebabų tradicija atkeliavo iš Vokietijos ir mes kebabus valgome lavaše (tačiau ne tik). Šiame tekste šiek tiek pakalbėsime apie tai kokie kebabai Vilniuje sulaukia daugiausiai populiarumo. 

Lavašas vis dar karalius

Kebabai lavaše tikrai populiariausi tiek Vilniuje, tiek visoje Lietuvoje. Tai tikriausiai neturėtų stebinti, kadangi tai ganėtinai universalus greito maisto variantas. Tokį kebabą yra patogu valgyti, kadangi jis vartojamas tarytum sumuštinis. Tokį kebabą galima valgyti mašinoje, galima valgyti net einant, būtent todėl jis sulaukia tokio didelio populiarumo. Vilniuje dažniausiai yra imamas kebabas su vištiena, tačiau populiarūs ir variantai su kiauliena bei jautiena.

Kebabas lekštėje

Kad ir koks būtų patogus kebabo lavaše variantas, tačiau yra žmonių kuriems lavašas didelio įspūdžio nedaro. Tokie žmonės dažniausiai renkasi kebabą lekštėje. Tai variantas, kai maistas patiekiamas kaip eilinis karštas patiekalas - galite gauti visas į kebabą įeinančias daržoves (ar salotas), atskirai pateiktą mėsą, taip pat prancūziškas bulvytes. Variantų yra įvairių.

Kebabas pitoje

Pita - tai tam tikras specialus batonas, kuriame taip pat pateikiami kebabai. Kai kam pita yra kiek per sausa, tačiau kiti kaip tik vertina kebabus pitoje, kadangi jie niekuomet nesulūžta. Lavašas kartais neatlaiko jam suteikiamo krūvio ir plyšta per vidurį, todėl pita šiuo atveju kiek saugesnė opcija.

Kebabo rinkinys

Jūsų pasirininktas rinkinys, atskirai pateiktos bulvytės ir gaivusis gėrimas - skamba kaip tikrai patrauklus variantas, tiesa? Lietuvoje šią opciją renkasi daugybė žmonių. O toks variantas pirmą kartą išbandytas buvo būtent Vilniuje.

Koldūnai 

Kebabinėse Vilniuje labai populiarūs ir gruzdinti koldūnai. Tai užkandis kuris gali pakeisti prancūziškas bulvytes, dažniausiai valgomi su padažu ir retai paliekantys abejingų.

Svogūnų žiedai

Svogūnų žiedai tešloje taip pat sulaukia daug vilniečių dėmesio. Pateikti su česnakiniu ar pikantišku padažu jie paprasčiausiai nepalieka abejingų. 

SVARBU! Šis pranešimas yra rašytas 2023-04-02 20:39. Tekstas rengtas pagal viešai esančią informaciją arba pranešimą spaudai ir gali negalioti esamam laikui arba būti pasibaigęs.