Lietuviai tikrai myli kinų maistą

Jeigu kalbant apie Azijos virtuvę, tai Lietuvoje turbūt vienareikšmiškai pati populiariausia būtų kinų virtuvė. Kinų maistas Vilniuje yra toks populiarus, kad bent po vieną kinų restoraną galima rasti kone kiekviename miegamajame rajone. 

Šį tekstą ir skirsime būtent kinų maistui, kur kiek plačiau aptarsime mėgstamiausius lietuvių patiekaus ir pakalbėsime apie tai, kodėl šis maistas Lietuvoje toks sėkmingas.

Itin mėgsta saldžiarūgščią vištieną

Turbūt kiekvienas iš mūsų ne kartą yra girdėjęs kas yra saldžiarūgštė vištiena. Būtent šį patiekalą dažniausiai kinų restoranuose ir užsisako lietuviai. Išties jis yra ganėtinai paprastas - patiekiami traškios vištienos gabaliukai su gana pikantišku padažu, kuris yra kartu ir saldus ir rūšgštus. Šis patiekalas populiarumo susilaukia visais metų laikais, nepriklausomai nuo to ar tuo metu yra šilta ar šalta.

Įprastai lietuviai šį patiekalą valgo kartu su ryžiais. O dažniausiai imami net ne paprasti ryžiai, o ryžiai, kurie yra maišyti su keptu kiaušiniu. Šį duetą papildžius soja gaunasi tiesiog tobulas garnyras.

Vis populiaresni ir baklažanai

Kinų virtuvė lietuviams patinka iš dalies ir todėl, kad pats maistas yra labai neapsunkinantis. Juk jeigu suvalgome didelę porciją cepelinų, dažniausiai tikrai jaučiamės gerokai apsunkę, tuo tarpu suvalgę kinų maisto tokios savijautos greičiausiai išvengsime. 

Be to, daug patiekalų yra vegetariški, kas taip pat patinka šio maisto gerbėjams. Šioje vietoje reikėtų išskirti baklažanus - pastaruoju metu juos kinų restoranuose užsisako vis daugiau lietuvių, tad jų populiarumas tikrai smarkiai auga.

Skaniau nei Kinijoje?

Apskritai kalbant apie kinų maistą reikia paminėti, kad Europoje jis yra iš dalies pritaikytas vietinei rinkai. Ne vienas žmogus, kuris yra viešėjęs Kinijoje, jums pasakytų, kad mūsų šalyje kinų virtuvė yra tiesiog skanesnė. Taip yra ganėtinai dažnai, kadangi virtuvės šefai prisitaiko prie žmonių poreikių.

Pavyzdžiui, Kinijoje maistas dažniausiai yra pateikiamas indeliuose kur viskas patiekta kartu. Viršuje būna mėsa, apačioje ryžiai. Patį indelio turinį išmaišyti yra labai sudėtinga, todėl įprasta pabaigoje valgyti tik ryžius. Jiems tai yra visiškai normali praktika, tuo tarpu lietuviams tas nelabai patiktų. 

SVARBU! Šis pranešimas yra rašytas 2022-06-24 10:43. Tekstas rengtas pagal viešai esančią informaciją arba pranešimą spaudai ir gali negalioti esamam laikui arba būti pasibaigęs.